woensdag 26 juni 2024

Vakantiegevoel op de Scilly-eilanden

Eigenlijk hadden we de Scilly-eilanden - het meest zuidwestelijke stukje Engeland, ruim voorbij Land's End in de oceaan - als tussenstop bedacht op weg naar Ierland. Maar het lijkt er op dat we hier nog wel even blijven plakken. En Ierland misschien wel helemaal op onze buik schrijven.


woensdag 19 juni 2024

Springplank Falmouth

Door Falmouth als springplank te betitelen, doen we dit mooie havenstadje eigenlijk tekort. Want Falmouth is beslist een mooie bestemming op zichzelf. Het is een aardig plaatsje, leuke pubs, en is prachtig gelegen in het estuarium van de rivier Fall. 


donderdag 13 juni 2024

Het lijkt wel herfst!

‘Het lijkt wel herfst’ merkte een vriendin op nadat er stormwaarschuwingen voor noordwest 9 werden afgegeven. Inderdaad: het lijkt wel herfst. Niet eens zozeer vanwege de lage temperaturen, maar vooral vanwege de alsmaar overtrekkende depressies en het bijbehorende onstuimige weer. We schieten daardoor nog niet zo heel erg op.



donderdag 6 juni 2024

Een schipper met tijd

Een schipper met tijd heeft altijd goede wind, zo luidt een gevleugelde uitspraak onder zeilers. En aangezien we tegenwoordig tijd hebben, hebben we de afgelopen dagen de tijd genomen om te wachten op een beetje goed weervenster om aan de oversteek naar Schotland, of in ieder geval noordoost Engeland, te beginnen.