donderdag 20 juli 2017

Na regen komt ...

De Vlieger voor anker in The Cove
Het is een cliché. Maar zoals dat gaat met cliché's, ook een waarheid als een koe: na regen komt zonneschijn. Na een wat mindere start op de Scilly Eilanden knapte het weer voldoende op om onbekommerd rond te kunnen gaan scharrelen in deze bijzondere archipel.

Onze eerste bestemming werd St. Agnes, waar we ankerden in The Cove, het baaitje tussen St. Agnes en Gugh. The Cove wordt aan de noordzijde begrensd door een zandbank. Met laag water kun je van St. Agnes naar Gugh wandelen, maar met hoog water zijn beide eilanden van elkaar gescheiden. De eilanden zijn klein; St. Agnes wandel je in een middag rond en Gugh in een paar uur.
Voor anker in St. Helens Pool
Na St. Agnes en Gugh verkend te hebben, vertrokken we naar St. Helens Pool. Een prachtige beschutte ankerplek bij het onbewoonde St. Helens. De weg er naar toe vroeg wel een nauwkeurige navigatie omdat die over droogvallende riffen leidt, en we de vele rotsen netjes wilden mijden. Na een paar dagen op deze mooie stille plek verkasten we naar Old Grimsby op het mondaine Tresco, onze laatste stop op de Scilly Eilanden, want het vooruitzicht van een naar oost draaiende wind maakte dat we besloten maar weer eens terug naar Falmouuth te zeilen.