11 juli 2017

Een niet zo tropische verrassing

In onze herinnering kon het alleen maar mooi weer zijn op de Scilly-eilanden. Dat komt door ons eerdere bezoek, alweer vijf jaar geleden. We scharrelden toen in een zonovergoten decor zorgeloos rond in deze beeldschone archipel. Pas toen een diepe oceaandepressie in beeld kwam, moesten we maken dat we wegkwamen (we schreven over dat eerdere bezoek het verhaal Tropische verrassing)
Hoe anders is het nu. Het regende vandaag bijna onophoudelijk en het waait hard. We zijn maar in St. Mary's Harbour gebleven.
Geen van de ankerplekken op de Scilly-eilanden biedt goede beschutting tegen alle windrichtingen. Dat betekent dat je af en toe moet verkassen om beschut te kunnen liggen. Maar met een harde wind die binnen een etmaal van pal zuid naar noordwest draait, zou je aan het verkassen blijven. Hoewel niet perfect, biedt St. Mary's Harbour de beste beschutting. Maar het is ook hier behoorlijk rollerig.
Morgen zou het beter moeten worden. We gaan kijken of we dan het anker kunnen uitgooien in The Cove, het baaitje tussen St. Agnes en Gugh.